Rooie Vrouwen Festival 2023

Zaterdag 10 juni was het eindelijk zo ver: Het Rooie Vrouwen Festival. Het was een mooie dag!

Hedy d’Ancona vertelde waar wij vandaan kwamen en wat wij gewonnen hadden. Maar ook onderstreepte dat als we verder willen komen, dan moeten wij elkaar steunen. Het kan niet zo zijn dat een vrouw aangevallen wordt op haar politieke voorkeur of functie.

Vera Tax sprak waarom het belangrijk is om je in te blijven zetten voor gelijkheid in de EU en welke stappen er gezet worden om dit te waarborgen. TIP! Het wordt Europees verboden om naar je vorige loonstrook te vragen, als je een nieuwe baan hebt.

Mariëtte Hamer kwam vertellen hoe ze is begonnen met haar werk als regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag. Hoe haar advies is aangekomen en wat mogelijke de volgende stappen zijn.

Eylem Köseoglu vertelde over haar ervaringen als jonge politica werkzaam als raadslid in Zaandam. Zo kwam zij met de twee mooie adviezen:
1.    Boos worden helpt niet echt, maar wel denken “ach jij bent er nog niet, maar jij komt er op een gegeven moment wel”.
2.    Soms hebben ze ondertiteling nodig, want ze begrijpen niet waar jij vandaan komt.

Onze laatste sprekers: Anita Nijland & Sylvia van Londen-Schreuder van de Rooie Vrouwen van Oude IJsselstreek spraken over het succes van hun lokale Rooie Vrouwen en een kracht van de groep. Een mooi voorbeeld over waar Hedy d’Ancona over begon.
Kortom het Rooie Vrouwen Festival in Deventer was een groot succes! Niet alleen door de sprekers, maar zeker ook door alle gasten.