Petitie: prijsplafond op energie. Niemand in de kou!

De boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt in rap tempo. Miljoenen Nederlanders dreigen in grote financiële problemen te komen. Op zo’n moment verwacht je een kabinet dat daadkracht toont. Een kabinet dat alles op alles zet om te voorkomen dat mensen omvallen. Maar het kabinet kiest ervoor om dit jaar niets te doen. Ze zeggen steeds dat het niet kan.

Dat is voor ons reden geweest om opnieuw de koppen bij elkaar te steken. Want wij gaan niet toekijken hoe steeds meer mensen in de armoede belanden. Er moet nu iets gebeuren en dat kan ook. De PvdA en GroenLinks hebben daarvoor een heel concreet plan: een prijsplafond op energie. We maximeren de energieprijs op het niveau van januari dit jaar. Dat kan een gemiddeld gezin honderden euro’s per maand schelen. Dat verzacht niet al het leed, maar voorkomt wel dat mensen massaal in de schulden belanden.

Al maanden vragen we aandacht voor zorgen van al die Nederlanders die in de financiële problemen dreigen te komen. Doen we voorstellen die mensen écht kunnen helpen. Het kabinet blijft zeggen dat er niets mogelijk is. Maar in Duitsland kan het, in België kan het en in Oostenrijk kan het. En ook in Nederland, ook voor jou kan er dit jaar nog iets veranderen aan de energierekening.

Vind jij net als wij dat het kabinet zo snel mogelijk in actie moet komen? Wil jij ook niet toekijken hoe miljoenen Nederlanders en honderdduizenden kinderen deze winter letterlijk in de kou komen te staan? Steun dan ons plan en teken de petitie.

Samen kunnen we het verschil maken.

Hartelijke groet,
Attje Kuiken en Jesse Klaver