8 maart Internationale Vrouwendag

Op vrijdagavond, 8 maart internationale vrouwendag, was er een drukbezochte, ontroerende en indrukwekkende bijeenkomst in het Rode Kafé te Doetinchem.

Deze avond, op initiatief van de Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek samen met de PvdA Doetinchem , had als onderwerp: “ Femicide”.

2 sprekers:Mujde Palavan en Doke Tempels vertelden vanuit hun werkgerelateerde ervaringen en 2 sprekers : Melissa Smit en Wanda en Jacques Beemsterboer vanuit hun persoonlijke ervaring.

Melissa, zelf slachtoffer van mishandeling en bedreiging tijdens haar relatie, vertelde haar persoonlijke verhaal en gaf aan uiteindelijk, na lang vechten, vallen en opstaan, er sterker te zijn uitgekomen. Zij werd hierin ondersteund door haar ouders die altijd achter haar zijn blijven staan. Wat een impact heeft dit op een leven van haar en haar kinderen gehad.

Jacques vertelde het verhaal van hun dochter Nadine. Hij nam ons mee in hun leven, hoe hun dochter haar vriend leerde kennen en dit haar uiteindelijk fataal werd. Nadine werd in 2006 door haar ex- vriend om het leven gebracht. Een diepschokkende gebeurtenis , die onuitwisbare sporen nalaat op het gezin.

Wanda Beemsterboer heeft een boek geschreven: Mam, ik bel je zo terug.
Dit waren de laatste woorden welke zij van haar dochter hoorde.

Foto’s: Edith Smit en Luc Verheij